ISPARTA / MERKEZ - Çünür Toplu Konut İdaresi İlkokulu

Save The Water Save The World eTwinnig Projesi

2/ E sınıfı öğrencileri bu dönem yapacakları ''Save The Water Save The World'' e Twinning projesinde.

''Su, tüm canlılar için yaşam kaynağıdır. Suyun öneminin farkında olmak, suyu bilinçli kullanmak ve kullanılabilir su kaynaklarını gelecek nesillere bırakmak tüm insanların sorumluluğundadır. Hızla artan nüfus, çevre kirliliği, modern sanayinin gelişmesi gibi birçok nedenden dolayı suya olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu durumda su kaynaklarının bilinçli kullanılması, su kirliliğinin önlenmesi ve tasarruf edilmesi büyük önem taşımaktadır. Su kıtlığının en etkili ve kalıcı çözümü insanların eğitimidir.

İlkokul öğrencilerinin suyun bilinçli kullanımı konusunda edindikleri davranışları bir yaşam tarzına dönüştürmeleri, suyu en iyi şekilde kullanan ve koruyan bireyler olarak yetişmeleri, gelecek nesillere kullanılabilir su kaynakları bırakabilmeleri açısından oldukça önemlidir. Projemizin amacı, su farkındalığı başlığı ile öğrencilerimizde su ve su kaynakları, su kirliliği ve su tasarrufu konularında farkındalık yaratmaktır. Projemiz ile öğrencilerimizi suyu etkin bir şekilde kullanan ve koruyan, sosyal problemlerle ilgili sorunlara bireysel ve işbirlikçi çözümler üretebilen, yaşam boyu öğrenen, sosyal ve teknolojik değişim ve dönüşümlerin bilim ve doğal çevre ile ilişkisini kavrayan, bilimsel okuryazar bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar''.

02-03-202302-03-2023

Yayın: 02.03.2023 - Güncelleme: 02.03.2023 10:33 - Görüntülenme: 183